MENU

MCLA: Het verhaal achter de hiphopper

19/12/2017

Je hebt ‘m vast wel is gezien en gehoord als het goed is tijdens onze Lifeline-diensten: MCLA. Wij hebben hem gevraagd om zijn verhaal met ons te delen. Want wat is nou het verhaal achter deze hiphopper?

 

Voor deze Lifeliner moest ik wel even nadenken wat ik wilde vertellen, maar het is mij duidelijk geworden dat ik graag wil vertellen waarom ik zoveel van God hou en Hij zoveel van mij. Mijn liefde voor Hem is namelijk niet sinds mijn geboorte vanzelfsprekend.

Ik ben altijd naar de kerk gegaan met mijn ouders, ik ben naar catechisatie geweest en ook naar jeugdverenigingen. Ik kreeg langzaam maar zeker een netwerk binnen de kerk en dit werd echt een goede vriendengroep. Daarom vond ik het ook leuker om naar de kerk te gaan. Na die periode heb ik zoveel liefde voor God opgebouwd, dat ik er naar uitkijk om weer naar een dienst te gaan.

Stel dat ik een emmer was en Gods liefde was een bron van water. Hij was een oneindige bron van water en al dat water stroomt in mijn emmer, soms langzaam en soms snel. Bij elk beetje water vind ik het geloof steeds interessanter worden. Soms gooi ik er wel eens wat uit of wil ik het niet in mijn emmer hebben, dus verschuif ik mijn emmer. Soms maak ik dingen mee in het leven waar ik het niet mee eens ben; onrecht, verdriet, pijn, lijden… Dan denk ik: ‘God ik wil geen liefde van U ontvangen, wat is liefde als er zoveel ellende is?’

Het liefst sluit ik die kraan dan af, wil ik hem dichtdraaien. Maar hoe hard ik ook m’n best doe, het gaat me niet lukken. Zijn liefde blijft maar stromen. Ook al wil ik het niet ontvangen, ook al ben ik helemaal klaar met het geloof.

Maar gelukkig, Hij houdt niet op met Zijn liefde geven, Hij laat niet los waar hij aan begonnen is. Ik ben er achter dat ellende met een reden is, en ja dit is een cliché, maar het is wel waar. Hoe moeilijk het ook te begrijpen is, ik geloof dat God mij en jou wil vormen voor de toekomst, vormen voor wat gaat komen, vormen voor de gevaren die je leven nog gaat brengen, de hoogte- en de dieptepunten. Hij maakt je gereed, klaar voor de strijd.

Misschien zie je op dit moment zelf niet in waarom God zoiets toelaat, maar ooit kom je erachter, daar ben ik van overtuigd. Hij houdt van ons, wie we ook zijn, wat we ook doen, wij zijn allemaal perfect. Wij mogen delen in Zijn liefde. Ik heb zoveel liefde ontvangen, dat mijn emmer is gaan overlopen en dat ik het wil laten stromen. Ik wil delen in Gods liefde en dit is echt een aanrader.

Dat wat je ontvangt kun je ook weer uitdelen, dus zorg dat je eerst openstaat voor Zijn oneindige liefde. Dan vind je vanzelf de manier hoe jij kunt stralen en kunt delen in Zijn liefde en dan gebeuren er prachtige dingen in je leven!

Wees de eerste die een reactie plaatst.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd bij je reactie.