MENU

Hoe perfect is jouw reddingslijn?

19/12/2017

Vind je het ook zo lastig om te “evangeliseren”? Vaak komt het voor je gevoel over dat je iemand “over de streep” moet trekken. Hoe moet je je bijvoorbeeld gedragen, of zeg ik wel de juiste woorden?

 

Want wat als je het net niet goed genoeg zegt, of als het blijkt dat ook jij maar een mens bent en wel eens fouten maakt? Zal jouw klasgenoot of collega het evangelie dan nog wel willen aannemen?

Hier gaan eigenlijk twee dingen mis. Ten eerste gaat het niet alleen om de “streep”, maar om alle stappen daarvoor en daarna. Misschien breng je iemand wel een stapje vooruit, en zullen ze veel later pas de stap over de drempel zetten.

Ten tweede wordt de kracht van je woorden niet bepaald door jezelf (hoe je praat, hoe je eruit ziet, etc.) maar door de woorden zelf: het evangelie zelf is Gods reddende kracht. Alleen al door het evangelie door te geven en de vruchten ervan in je leven te laten zien, gooi je een reddingslijn uit die krachtig genoeg uit zichzelf is.

Die reddingslijn zelf is perfect en onbreekbaar. Krachtig genoeg voor redding voor iedereen die gelooft. Daar hoef jij je echt niet voor te schamen, want ook jij bent een kind van God.

Wees de eerste die een reactie plaatst.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd bij je reactie.