MENU

Geloven in het onwaarschijnlijke

20/02/2018

Je kent hem misschien al wel als drummer van de Lifeline-band, ziet hem wel eens in Harderwijk en omstreken of het is je favoriete drummer. We hebben het natuurlijk over Hette Maaijen. Maar wie is hij en wat beweegt hem om op zondagmorgen in de kerk te zitten?

Hallo dames/Hoi,

Ik voel me dankbaar en gezegend dat ik vanaf het begin deel mag uitmaken van het avontuur dat ‘Lifeline’ heet.

Eigenlijk weet ik niet beter dan elke zondag naar de kerk gaan. Mijn ouders hebben mij zo opgevoed (waarvoor dank @Bert & Henriëtte).

Er is wel een periode geweest waarin ik niet altijd even veel zin had om op zondag vroeg op te staan. En soms dacht ik ook wel van: “heeft het wel zin…” of “ik lig toch half te slapen.”

Maar ik ben nu toch wel blij dat het iets is wat in mijn systeem zit. En het is nu nog steeds wel eens zo dat ik soms half in slaap wieg of de preek niet helemaal volg…

Toch is het samenzijn met ‘mijn kerkelijke familie’ en de zegen mee krijgen altijd een fijn iets. Ik ga naar de kerk omdat ik samen wil geloven met anderen, en omdat ik wil leren en meer te weten wil komen over het avontuur dat ‘geloven’ heet.

De tekst gaat verder onder de foto.

Hette drummer lifeliner Lifeline

Misschien vind je het gek dat ik geloven een avontuur noem? Dat snap ik wel. Maar ik geloof in iets wat zo groots, goed en genadig is dat het eigenlijk niet zou kunnen bestaan… maar toch geloof ik het! Snap je het nog? Haha.

Ik geloof in het onwaarschijnlijke.

Met regelmaat kom ik op feestjes mensen tegen met wie ik aan de praat raak, en als ze dan op een gegeven moment horen dat ik gelovig ben is de eerste reactie vaak verbaasd.

Iemand heeft zelfs een keer gereageerd: “Ooh…, dat had ik echt niet verwacht, want je bent best wel chill.” Op zich grappig dat iemand zoiets zegt, maar ook jammer dacht ik achteraf. Want blijkbaar is het beeld van de hedendaagse christen behoorlijk aangetast. Mensen denken vaak meteen dat je niks mag, braaf bent of strenge ouders hebt. Of nog erger: dat de kerk saai en suf is. Nou, daar wil ik dus samen met een hoop anderen verandering in brengen.

Iemand heeft zelfs een keer gereageerd: “Ooh…, dat had ik echt niet verwacht, want je bent best wel chill.”

Nu is Lifeline een organisatie om voornamelijk de jeugd aan te spreken die de kerk, het geloof & God nog niet (zo goed) kennen en/of dus een zeer verkeerd beeld hiervan hebben.

Maar daarnaast vind ik het belangrijk dat wij niet kijken naar; waar je vandaan komt, wat je achtergrond is, hoe je eruit ziet, naar welke kerk je normaal gaat en of je überhaupt wel naar de kerk gaat. Dat alles maakt voor ons niks uit.

Zo heb ik ooit een keer iemand uitgenodigd voor een dienst om 3 uur ‘s nachts in de kroeg. ‘Laagdrempelig’ is leuk, maar ik wil überhaupt geen drempel.

Ik hoop dat ik je nieuwsgierig heb gemaakt naar een van onze diensten en naar het geloof & God.

Hopelijk zie ik jou binnenkort!

Hette

Wees de eerste die een reactie plaatst.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd bij je reactie.


Bekijk ook andere posts